Проверява се автентичността на писмото, което вчера изпрати избягалият от

Проверява се автентичността на писмото, което вчера изпрати избягалият от ...

Проверяват автентичността на писмото от затворника Пелов.


Проверява се автентичността на писмото, което вчера изпрати избягалият от Софийския затвор Владимир Пелов.

Това коментира министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правосъдието. Родена е на 24 май ... към профила във Варна преди старта на форум, включен в календара на Българското председателство.

Посещението й в морската столица е свързано с участието в конференция на тема „Основни тенденции при процедури по несъстоятелност и освобождаване от дълг”.

Престъпникът Пелов адресира посланието си до президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш ... към профила и омбудсмана Мая Манолова. В него рецидивистът обяснява, че е невинен настоява, че е несправедливо наказан. Тези фактори той посочва като причина заради да избяга от затвора.

„Експертиза трябва да установи както авторството на писмото, така и момента на написването му”, допълни Цачева.

Правосъдният министър призна, че писмото я е изненадало. Тя обаче отказа да коментира темата, докато не се установи автентичността на писмото.

В момента се работи върху подобряване материалната база на затворите. Усилията са насочени и към повишаване на стандартите и условията на труд за служителите.

„Полагаме усилия и за подобряване на условията на труд и възнагражденията на хората, които са пряко ангажирани с охраната на лишените от свобода. Системата за изтърпяването на наказанията е част от реформата в съдебната система като цяло и част от актуализираната Стратегия за продължаване на съдебната реформа”, посочи Цачева.

Междувременно по време на форума правосъдният министър посочи, че темата за несъстоятелността е много важна.

„Убедена съм, че ще постигнем частичен общ подход по няколко от главите на тази директива", обясни още Цецка Цачева, като допълни, че в диалог, когато се чуят позициите “за” и “против” на различните страни, може да се намери вярното решение.

Източник: novini.bg