Проверките за спекулата по отношение на стоки от първа необходимост

...
Проверките за спекулата по отношение на стоки от първа необходимост
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява за спекула складове с над 4 тона спирт

Проверките за спекулата във връзка с артикули от първа нужда не престават. Има данни за целеустремено задържане на 4 тона алкохол, който е в основата на производството на дезинфектанти, а това води до скок на цените. На Агенция " Митници " и Министерство на вътрешните работи е предоставено да ревизират данъчните хранилища за алкохол, съобщи основният прокурор Иван Гешев в изявление за БНР.

Шефът на държавното поддържа концепцията магистратите да си замразят заплатите, с цел да бъдат солидарни с хората в сегашната рецесия, само че решението ще бъде взето от Висш съдебен съвет. " Едно такова състояние постанова изключителни ограничения и те не може да са единствено за едни ", счита Гешев. Той призна, че преди две-три седмици си е правил проба за ковид, която е негативна.

Гешев посочи, че към този момент няма публични данни да има инфектирани прокурори или чиновници в прокуратурата. И подсети, че тя работи като за изключително състояние още преди оповестяването му.

" Аз мисля, че тази рецесия е опция да отсеем за малко плявата, да изчезне пяната, да излезем по-обединени, тъй като виждам една масирана дарителска акция и обединяване, което не съм виждал последните 30 година Ако използваме тази рецесия като тласък, може би ще излезем по-силни и по-добри ", заключи основният прокурор.

Обвинител № 1 даде обещание всички доказателства по досъдебното произвеждане, което води Софийска градска прокуратура за пробива в системата за инцидентно систематизиране на делата, да бъдат обществено оповестени пред българските жители, тъй като хиляди от тях са пострадали от пробива, до момента в който тя е работила.

Гешев прикани лобистите на пробитата система за инцидентното систематизиране на делата да отговорят на въпросите за какво е била вкарана на мрачно като решение на всичките проблеми в правосъдната власт и по какъв начин по този начин една комерсиална компания я е обслужвала безплатно, без нито един лев, в продължение на пет години.

Той назова и съответните виновни лица за въвеждането й - някогашният правосъден министър Христо Иванов, шефът на Върховен касационен съд Лозан Панов, Калин Калпакчиев и гравитиращите към тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР