Проверките за спазване на изискването да се носят маски в

...
Проверките за спазване на изискването да се носят маски в
Коментари Харесай

125 акта за пътуване без маска в градския транспорт за седмица в София

Проверките за съблюдаване на условието да се носят маски в градския превоз ще продължат до момента в който мярката е наложителна. Миналата седмица са били тествани пасажерите в над 1 000 транспортни средства. Наложени са 125 наставления и актове. Контрольорите в градския превоз в София ревизират и редовността на пасажерите. Тази седмица ще има по-чести инспекции в транспортните средства по линиите 72, 111 и крайградските линии. Следващата седмица ще има засилени инспекции по други линии.

" Напомням, че водачите към този момент остават в режим на работа, който не им разрешава да продават транспортни документи. Предната врата на транспортните средства също няма да бъде употребена. Дезинфекцията продължава два пъти дневно, както беше до момента ", сподели в предаването " Хоризонт до обед " Димитър Дилчев, шеф на Центъра за градска подвижност. Той прикани пасажерите да са с постоянни транспортни документи.

Климатичните съоръжения в транспортните средства на градския превоз в София ще работят при температури над 25 градуса.

" Работата на климатика е с вкарване на външен въздух, а не вътре рециркулация на съществуващия. Смятам, че градският превоз към днешна дата с ограниченията, които сме взели, е безвредно място за столичани, стига те да съблюдават съответните инструкции ", разяснява Дилчев.

Центърът за градска подвижност следи натовареността на транспортните средства.

" В момента следим натоварването по другите линии и безусловно до дни ще пренастроим и написания, и коли, тъй че там, където линиите са по-натоварени, да има надлежно и повече транспортни средства ".

Възстановяването на нормалния пътникопоток в градския превоз ще отнеме повече време.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР