Проверките за състоянието на електроразпределителните дружества и Електроенергийния системен оператор

...
Проверките за състоянието на електроразпределителните дружества и Електроенергийния системен оператор
Коментари Харесай

Министър Петкова: Енергийната система има готовност за зимния период

Проверките за положението на електроразпределителните сдружения и Електроенергийния систематичен оператор са завършили. В момента се приготвя цялостния отчет за положението им преди настъпването на дейния отоплителен сезон. Това съобщи в Пловдив министърът на енергетиката Теменужка Петковa. Тя посети новия диспечерски център, основан в енергийното ръководство „ Юг “.

Пловдив
Теменужка Петкова, министър на енергетиката: Това, което изрично мога да кажа – по първични данни системата е постоянна. И трите ЕРП-та, и ЕСО имат подготвеност да посрещнат есенно-зимния сезон. Тук на процедура показахме, какви са резултатите, които Електроенергийният систематичен оператор извършва и те са свързани с модернизацията на системите за ръководство и надзор на централното диспечерско ръководство. Тук в Пловдив се намира един от петте опорни пункта в страната, на база на които ще може да се обезпечи спомагателен запас във връзка с системата.
Едновременен денонощен надзор на всички станции в Южна България към този момент се реализира от едно място - подстанция „ Пловдив “. Това разрешава новата осъвременена системата за ръководство и надзор на централното диспечерско ръководство. Проектът е на стойност 5 млн. евро.

От диспечерският център в Пловдив отдалечено се ръководи системата. Това оказва помощ за по-ранното уведомяване и надлежно по-бързото премахване на повреди от разстояние.

" Проектите са в полза на потребителите, тъй като са вложения в сигурност на доставка и качество на услугата, което ще икономиса средства ", изясни още министър Теменужка Петкова.
 Енергийната система е в подготвеност за нараснало ползване на ток през зимата Енергийната система е в подготвеност за нараснало ползване на ток през зимата
С рухването на температурите през последното денонощие у нас изниква въпросът подготвена ли е енергийната система на България за зимата. Министърът на енер...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР