Проверките за незаконен дърводобив продължават още по-масирано във връзка с

...
Проверките за незаконен дърводобив продължават още по-масирано във връзка с
Коментари Харесай

Агенцията по горите засилва контрола върху дървата за огрев

Проверките за противозаконен дърводобив не престават още по-масирано по отношение на интензивния интервал за доставяне с дърва за огрев и настъпващия отоплителен сезон. Това оповестяват от Агенцията по горите.

Осъществява се всекидневен надзор, като се ревизират обектите, в които се добива дървесина, произходът, количеството и законността на транспортираната дървесина, транспортните средства и физическите лица, извършващи активност в горите, както и складовете, в които се преработва и съхранява дървесина.

Всички закупени дърва за огрев би трябвало да са маркирани с контролна горска марка и да са съпроводени с превозен билет.

През последната седмица са били извършени голям брой изненадващи акции, при една от които, чиновници на Изпълнителна организация по горите са задържали 30 кубика противозаконни дърва в Ловеч.

За същия интервал са осъществени общо 7 693 инспекции от чиновниците на районните дирекции по горите, държавните горски предприятия и горски стопанства. Инспектирани са 477 склада за дървесина, 1664 сечища и краткотрайни хранилища, 3 316 транспортни средства и 2 236 физически лица, в това число ловци и рибари.

При осъществените инспекции са арестувани 157 кубика дърва за огрев, 4 каруци, 9 моторни транспортни средства и 5 моторни триона. Съставени са 71 констативни протокола и 203 акта за открити нарушавания по Закона за горите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР