Проверките за нарушенията в болниците вървят повече от година. След

...
Проверките за нарушенията в болниците вървят повече от година. След
Коментари Харесай

МВР разширява проверките в болниците

Проверките за нарушаванията в лечебните заведения вървят повече от година. След вчерашната среща на медицинските сестри с премиера Бойко Борисов ще бъдат добавени още лечебни заведения. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов във вторник. Маринов прикани “да не се поставя черна точка “ на цялото опазване на здравето и всички лекари, тъй като става дума единствено за съответни лица.

Очакваме спомагателни сигнали за нередности в лечебните заведения, разгласи Маринов, по думите на който анализът по тях ще стигне до законодетеля. Според него обаче не може да се приказва за пробойни в цялата система, тъй като всеки незаконен акт е дело на съответно лице.

" Проверките вървят повече от година и половина - две, към този момент има и осъществени интервенции. Като политика на министерството, това е една от линиите, по които интензивно работим, защото това е главен проблем за качеството на опазването на здравето и цената му “, съобщи Маринов.

В инспекциите влизат и тези, свързани с подправените ТЕЛК решения. Над 50 досъдебни производства са формирани след сигнали за решения на разнообразни ТЕЛК комисии, заяви шефът на Главна дирекция " Национална полиция " Христо Терзийски. Анализите по тях се вършат дружно с екипи на здравното министерство.

Корнелия Нинова към сестрите: Изиграха ви
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР