Проверките в ДАБЧ започнаха с информация от МВР и всички

...
Проверките в ДАБЧ започнаха с информация от МВР и всички
Коментари Харесай

Гешев: Проверките в ДАБЧ започнаха по информация от МВР

„ Проверките в ДАБЧ започнаха с информация от Министерство на вътрешните работи и всички други градски митове, които циркулират, не са правилни. Това сподели заместник-главният прокурор Иван Гешев на брифинг във връзка осъществяваните под управлението на Специализираната прокуратура процесуално-следствени дейности за подкупи, длъжностни и документни закононарушения в Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ), представен от Агенция „ Фокус “.

„ Това е най-сериозният случай за корупция по горните етажи и няма аналог в новата ни история, тъй като сме събрали съответни доказателства за съответни закононарушения към този миг. Т.нар. корупция по високите етажи се следи от към година, а от към април има пълномощия в тази тенденция и КПКОНПИ. Зад тези резултати седи един кръг от стимулирани хора, които заплащат сериозна цена, работят при мизерни условия – и съд, и разследване, и все пак дават резултати, каквито все още не са се случвали в България “, сподели още Гешев и благодари за подпомагане на премиера и основния прокурор, защото през днешния ден е отпуснато финансиране от Министерски съвет за изграждане на постройка на Комисията по сигурността на информацията.

„ Този случай не е резултат от влияние на непознати служби или държавни управления. Случаят стартира с информация от Министерство на вътрешните работи и всички други градски митове, които циркулират, въобще не са правилни. Такива афери се случват в доста страни в Европейски Съюз, в това число и в Германия “, изясни Гешев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР