Проверките текат от няколко седмици, като в петък дойдоха с

...
Проверките текат от няколко седмици, като в петък дойдоха с
Коментари Харесай

Шефът на Булгаргаз: Изведохме дружеството на печалба и дойдоха сините лампи

Проверките текат от няколко седмици, като в петък пристигнаха с следващия конспект от въпроси. Ние им отговаряме и им предоставяме съответните документи. Това съобщи в изявление за " Лице в лице " по bTV изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов за акцията на службите в сдружението, представен от novini.bg.

По думите му през 2015 година, когато настоящето управление поема ръководството на " Булгаргаз ", сдружението е с 325 млн. лв. просрочени отговорности, които в идващите три години са изчистени. Дори освен това – " Булгаргаз " е на облага, ние отбелязахме връх през 2021 година – близо 99 млн. облага. Пълним хазната, имаме ниски цени и от едно унищожено сдружение станахме водач на пазара, не сме оставили никого без газ и на фона на тази картина сините лампи на службите са пред " Булгаргаз ", изрече недоумението си Николай Павлов.

Според него проверяващите " евентуално работят по някакъв сигнал ".

" Съдействаме с безусловно всичко на проверяващите. Приемаме обикновено тези инспекции, с цел да се открият обстоятелствата и истината, само че дано да не е по този показателен метод ", прикани той.

Изпълнителният шеф на " Булгаргаз " съобщи, че са сезирали ДАНС поради изтеклия в общественото пространство контракт с азерския снабдител, защото в него е имало клаузи за конфиденциалност. Защо го извадиха този контракт?! От азерска страна реагираха остро, тъй като този контракт е за 25 години. От Азербайджан резервират всичките си права във връзка с контракта, т.е. обмислят какво да подхващат. Но всичко това вреди на българската страна, предизвести Павлов.

На въпрос дали " Булгаргаз " изнася природен газ от хранилището в Чирен до Румъния Павлов уточни, че " природния газ от хранилището в Чирен доближава до топлофикационните сдружения и до борсата ".

" Ние не изнасяме газ до Румъния, ние сме единствено до борсата ", акцентира той. По тематиката с цените на газа ръководителят на " Булгаргаз " уточни, че цената на газа у нас е съвсем два пъти по-ниска спрямо Европа, само че регистрира и ниския стандарт на живот на българския консуматор по отношение на този в Западна Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР