Проверките на шестте български банки, които започнаха от Европейската централна

...
Проверките на шестте български банки, които започнаха от Европейската централна
Коментари Харесай

Ето как ще протекат проверките на шестте банки у нас във връзка с искането ни да приемем еврото

Проверките на шестте български банки, които започнаха от Европейската централна банка, няма да се разграничават изключително от тези преди две години, заяви подуправителят на Българска народна банка Калин Христов, съобщи БНР.

През 2016-та година Българска народна банка направи оценки на качеството на активите и стрес - проби на всички банки в България. В средата на ноември от Франкфурт избраха шест от банките у нас, с цел да ги оценят, като стъпка към подготовката за присъединение към валутно - обменния механизъм ERM II.

"Не би трябвало да се чака банките да са доста сюрпризирани от това, което ще се състои в процеса на оценка на активите и стрес-теста. Обхватът е друг, т.е. ние 2016-та проверявахме всички банки, което в някаква степен беше добре за всички, защото ги поставяше в идентични условия. Сега банките, които не са в обсега, механически имат конкурентно преимущество, защото минимум от ресурсна позиция ще продължат ресурса, който имат от човешки капитал, да го насочат към кредитиране ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР