Проверките на Министерството на енергетиката и на Електроенергийния системен оператор

...
Проверките на Министерството на енергетиката и на Електроенергийния системен оператор
Коментари Харесай

Предприятията от Марица изток разполагат със запаси от въглища за зимата

Проверките на Министерството на енергетиката и на " Електроенергийния систематичен оператор " ЕАД за готовността на енергийните предприятия за обезпечаване на леден запас и за съблюдаване условията на Наредба 11 стартираха от " Ей и Ес-3С Марица изток I " и Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " ЕАД. По време на инспекцията енергийният министър Теменужка Петкова установи, че и двете централи разполагат с нужните ресурси от въглища, тъй че да създават надеждно и дълготрайно електрическа енергия, заяви пресцентърът на Министерство на енергетиката.

И в двата обекта първо бяха тествани документите, а след това и складовите наличия на въглища. В Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2 при нормативно обвързване да се поддържа складова наличност от 560 хиляди тона сега централата разполага с 650 хиляди тона. В " Ей и Ес-3С Марица изток I " при несъмнено обвързване от 280 хиляди тона, предприятието разполага с над 400 хиляди тона.

Министър Петкова акцентира, че са подхванати всички нужни ограничения, тъй че предприятията, включени в заповедта на ЕСО за обезпечаване на леден запас да реагират при спешни обстановки. Общото количество от 650 MW може се подсигури при нужда от Топлоелектрическа централа " Бобов дол " ЕАД, Топлофикация-Перник АД, Топлофикация Русе ЕАД, Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " ЕАД, Топлоелектрическа централа " Марица 3 " АД, Брикел ЕАД и Биовет. Проверките ще продължат до 10-ти ноември.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР