Проверките на Комисията за защита на потребителите показват, че търговците

...
Проверките на Комисията за защита на потребителите показват, че търговците
Коментари Харесай

7 златни правила за наистина изгодни намаления

Проверките на Комисията за отбрана на потребителите демонстрират, че търговците знаят какви законови условията би трябвало да съблюдават при акциите за понижения на цените, само че постоянно има някои, които пробват да нарушават разпоредбите. Особено пък преди Коледа, която наложително върви с огромна празнична еуфория и още по-голямо предпразнично бързане, написа 24 часа.

Когато клиентите си знаят правата и не се съгласяват те да бъдат ограничавани за сметка на промоционалните условия, колкото и преференциални да наподобяват, няма да се оставят нелоялните търговци да ги надхитрят, акцентират експертите от комисията. Те показват кои са най-честите трикове и поучават потребителите по какъв начин да се предпазят.

1. Проверете цените. Редовна хитрост е търговците да основават заблуда за промоция, като не оповестяват остарялата цена, на която е предлагана стоката преди отстъпката. Според Закона за отбрана на потребителите информацията би трябвало да е разбираема, налична и да не подвежда. Това значи на етикета да ги има остарялата цена, само че задраскана, новата цена и % на понижение.

Чети още ТУК
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР