Проверките на “Аркус продължаватЗаместник председателят на Общинския съвет в Бургас

...
Проверките на “Аркус продължаватЗаместник председателят на Общинския съвет в Бургас
Коментари Харесай

Обвиняват утре общинаря Бенчо Бенчев

Проверките на “Аркус ” не престават


Заместник ръководителят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев е свикан да се яви на следващия ден в следствения отдел на прокуратурата. Срещу него ще бъде повдигнато обвиняване за укривателство на търсения Димитър Желязков – Митьо Очите.

Като писа “Труд ”, Бенчев прекарал с микробуса си Очите от Гърция в Турция, откакто в Бургас към този момент е била почнала акция против бандата. Наети били две стаи в хотел в Истанбул на името на Бенчев и на водача му, в една от тях турската полиция залови Очите.

Бенчев има 30% от акциите на охранителната компания “Аркус Секюрити ”, в която Очите е съветник. В отговор на изявления, че сдружението е сключила контракт да пази обекти на Агенция “Митници ” по време на служебното държавно управление, президентът Румен Радев съобщи: “Договорите са написани от назначени от ГЕРБ служители, които са останали по местата им. Помните какъв писък се надигна, че служебният кабинет кадрувал. Сега излиза, че прегрешението му е, че не е правил тъкмо това. Изводът е явен – идващият път – всички вън! ”

Държавният глава бе безапелационен, че няма нищо общо и с Бенчев. “Направена е публична инспекция и този човек в никакъв случай не е бил в предизборния ми щаб. Не го познавам, не съм му ходил на посетители ”, посочи Радев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР