Проверките, които извършваме във връзка с новата учебна година, обхващат

...
Проверките, които извършваме във връзка с новата учебна година, обхващат
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Безопасността е приоритет при проверките ни на стоките за ученика

Проверките, които правим по отношение на новата образователна година, обгръщат и качеството на предлаганите продукти, и изискванията на продажбата им, зави ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по телевизия Bulgaria ON AIR.

„ Ние правим специфични инспекции на търговци на раници, дрехи, обувки – на всички артикули, които са свързани с подготовката на първия образователен ден. И тук задачата не е да кажем, че нещо не е наред безусловно, само че да установим, където има предложения за понижения, промоции, дали те са действителни, с цел да може хората да не бъдат въвеждани в подвеждане “, уточни той.

Маргаритов акцентира, че при детските артикули е доста значима тематиката сигурност. „ Има стандарти, които важат на територията на България, както и на целия Европейски съюз. И тези стандарти доста прецизно изискват от производителите, дистрибуторите и търговците на тези артикули да се съобразят с това от какви материи могат за бъдат направени тези артикули, какви характерности би трябвало да имат, с цел да не основават опасности за живота и здравето на децата “, сподели той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР