Проверки за установяване източника на неприятни миризми в Русе са

...
Проверки за установяване източника на неприятни миризми в Русе са
Коментари Харесай

Неприятни миризми задушават русенци


Проверки за определяне източника на неприятни миризми в Русе са направили специалисти от Регионалната ревизия по околната среда и водите. В петък вечерта и в събота сутринта жители се оплакали от миризма на мърша, фекалии, риба и изгоряла пластмаса в кварталите „ Родина “, „ Здравец-Север “, „ Възраждане “ и в необятния център.

При обходите са установени доста места, превърнати в самобитни „ сметища ”, изключително в местността „ Пухлево дере “. Там са открити и обилни количества излезли от приложимост автомобилни гуми, брони на коли и елементи от тях, пластмасови боклуци, „ готови “ за изгаряне, както и пресни огнища от нерегламентираното им отнасяне. Изтичане на разтопен гудрон е установен в местността „ Калнъ дере “.

При инспекция на Регионалното хранилище е установено, че Пречиствателната станция работи дейно и пречиства „ инфилтрата ” до правила за заустване и че през предходната седмица е имало едно изпускане на събраните количества в колектор „ България ”. Тази седмица инспекциите ще продължат, като редом с това ще бъде изискана информация, обвързвана с софтуерните процеси от няколко сдружения, които правят активност в Източната промишлена зона.

На кмета на Русе ще бъдат издадени наставления за почистването на установените нечисти терени и за по-строг надзор тук-там, където нормално се горят боклуци, съобщи БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР