Проверки по линия на нарушения на Закона за акцизите и

...
Проверки по линия на нарушения на Закона за акцизите и
Коментари Харесай

Задържаха над 44 тона нелегални горива в столицата

Проверки по линия на нарушавания на Закона за акцизите и данъчните хранилища при горивата направиха митнически чиновници от Митница Столична в края на миналата седмица (4 - 6.10.2018 г.). При роуд стоп инспекции и в нерегистрирани парцели са арестувани общо 44 209 л енергийни артикули, за които не са предоставени документи за заплатен данък и генезис или показаните документи по предварителни данни не дават отговор на наличната стока.

Най-голямото количество е намерено при роуд стоп инспекция, осъществявана от чиновници на отдел „ Митническо разузнаване и следствие " на Столичната митница в региона на автомагистрала Тракия. Спряна е цистерна с към 30 000 л енергиен артикул, за който полевите проби откриват, че не подхожда на плътността, вписана в съпътстващите документи. Горивото е арестувано, взети са проби за лабораторен разбор и работата по случая продължава.

Митническите инспектори не престават инспекцията в региона на село Мировяне, където в частен парцел са открити две цистерни, за които има данни, че се ръководят от едно и също лице. В двете товарни транспортни средства са открити общо 13 215 литра дизелово гориво, за което не са показани документи в границите на инспекцията.

При други две инспекции в квартал София - в кварталите „ Надежда " и „ Младост ", са открити два частни парцела, за които има данни, че се съхранява и търгува гориво без документи. Задържани са по към 400 литра гориво във всеки от обектите, като общото количество в двата частни парцела е 820 литра незаконни енергийни артикули.

Междувременно при инспекция, взаимно със чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи Самоков, при сходни условия в частен парцел са открити 264 л. горива без документи за заплатен, начислен или гарантиран данък.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР