Проверки на всички договори, сключени по Националната програма за изпълнение

...
Проверки на всички договори, сключени по Националната програма за изпълнение
Коментари Харесай

Радостин Василев дал 500 000 лв. за проект, писан и подаден за един ден от сдружение на един ден

Проверки на всички контракти, подписани по Националната стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта за 2022 година назначи служебният състезателен министър Весела Лечева, поради смущаващи условия, на които се натъкнал екипът ѝ.

По думите ѝ, тя заварила много кавги в спорта, нездрава конюнктура за работа, другарски и политически назначения, които не се базират на професионализъм и експертиза.

" Това са средства, които се разходват за предварителни защити на зависимости измежду младежите и е извънредно значимо по какъв начин се осъществя тази стратегия. Оказва се, че са дадени доста средства на организации без административен опит. Те получават десетки, стотици хиляди левове. Ще дам образец с една организация, която е основана в деня, в който подава своето заявление и план за финансиране. Одобрена е от министъра в оставка с бюджет от 500 000 лв.. Тази организация има нула дни административен опит, само че би трябвало да осъществя акция за битка със зависимостите " - по този начин Весела Лечева изясни пред Българска национална телевизия за какво се е наложило да ревизират стратегиите, свързани с младежките действия.

 width=

Проверка на Actualno.com откри, че великотърновското съдружие " Младежка наслада " е получило 490 953 лв. с план " Спри експанзията в себе си " от министъра на спорта Радостин Василев – представител на " ИТН " в последното постоянно държавно управление. Проектът е подаден на 13-ти юни тази година от сдружението, записано на 13-ти юни в Търговския указател с шеф 24-годишната Симона Петрова. Получил е 65 точки – минимум от всички финансирани. Въпреки това е утвърден още същия ден в тематична област " Превенция на експанзията измежду младежите ".  

Излиза, че цялата работа за продобиване на половин милион лв. е свършена за няколко часа, безусловно. Няколко дни по-рано – на 8-ми юни е извършено самото учредително заседание на " Младежка наслада ". На идващия ден документите са подадени в Търговския указател, а самото регистриране е станало на 13-ти юни. Можем да предположим, че извоюваният план още същия ден е донесъл огромна младежка наслада на сдружението.
 width=
Негови учредители, с изключение на Симона Петрова, са 35-годишната Христина Ганева от Велико Търново, 48-годишната Галя Андреева от Белене, 36-годишната Дора Драгиева-Христова от София, 33-годишният Калоян Кънев от Килифарево, 24-годишният Йордан Сергев от Велико Търново и 28-годишната Йоанна Недева от Варна. По плана младата организация ще организира по една обучителна полемика с психолози и треньори в три града – София, Велико Търново и Габрово, където Радостин Василев е лидер в листата на Политическа партия, по един юношески фестивал и по един концерт.

Водещите на събитията във всеки град ще получат сред 4900 и 6500 лева По няколко фотографи, оператори и монтажисти ще снимат концертите. Двама " известни реализатори " ще вземат по 15 000 лева на присъединяване. Може и по 45 000 лева на човек, в случай че изпълнителите са едни и същи в трите града. Предназначените за реклама средства са 50 000 лева Също толкоз забавно е, че месец преди да кандидатства и получи план за половин милион, Симона Христова е вписала в Търговския указател своя еднолична компания " Гала Ивент 98 " ЕООД с предмет на активност - образуване на събития, конгреси, семинари, изложби, конференции, кръгли маси, бизнес срещи, фирмени събития, приеми, тържества; ПР услуги, медийно ходатайство, рекламна активност, консултантска активност в региона на организирането на събития.

Сходна е картината с пловдивското съдружие " Национален център за психическа поддръжка и ментално здраве ", което е получило утвърждение за сумата от 357 510 лв. за план " Стимулиране на физическата интензивност измежду учениците и младежите през свободното им време за създаване на устойчиви здравословни привички ". То се съставлява от 35-годишната Таня Петрова, а ръководител на УС е 47-годишната Детелина Стаменова-Гърдева. Създадено е през май месец тази година, също без никакъв административен опит. Тематичната област, в която е извоювана сумата, е " Насърчаване на здравословен метод на живот за физическо, психологично и прочувствено здраве ".

Сериозната сума от 479 884 лева за план " Спорт против експанзия " е спечелила фондация " Борис Христов " – София, отново в тематичната област " Превенция на експанзията измежду младежите ". Странни в тази ситуация са няколко обстоятелството. Първо фондацията не наподобява напълно като младежка конструкция. Нейни представители са 67-годишният Бойко Цветанов, 46-годишният Стоян Бончев и 47-годишният Николай Ангелов. И още – нейната съществена активност е разпространение творчеството на огромния български оперен артист Борис Христов в страната и чужбина.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР