Проверки на Българската агенция за безопасност на храните трябва да

...
Проверки на Българската агенция за безопасност на храните трябва да
Коментари Харесай

Проверяват за българските продукти в големите вериги

Проверки на Българската организация за сигурност на храните би трябвало да открият влязоха ли дребните български производители в огромните търговски вериги. На щандовете би трябвало да има млечни артикули, риба, прясно месо и яйца, сезонни плодове и зеленчуци, пчелен мед. Санкциите за тези търговци, които позволяват нарушавания и се отклоняват от разпоредбите, са високи.

„ Идеята е да се обезпечи пазар на нашите производители, а не да затрудни веригите при предлагането на тези артикули. Потребителите в тези магазини би трябвало да имат задоволително информация, с цел да създадат своя избор “, уточни в предаването „ Тази заран “ по бТВ Бистра Иванова от Българската организация за сигурност на храните (БАБХ). Нарушения до този миг не са открити, само че инспекциите са стартирали тази седмица, уточни тя.

Христо Кумчев отглежда зеленчуци и плодове в полето край пловдивското село Трилистник към този момент 23 години. Всяка седмица товари по няколко тира със салата айсберг и марули за огромните търговски вериги. Според него обаче този пазар към момента остава затворен за дребните производители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР