Проверката за имотите на шефа на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не

...
Проверката за имотите на шефа на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не
Коментари Харесай

Краят на проверката за терасата на Пламен Георгиев тъне в неизвестност

Проверката за парцелите на шефа на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не е завършила и не е ясно по кое време това ще се случи, оповестиха от Национална агенция за приходите пред Mediapool. Проверката се прави от данъчните по предписание на основния прокурор Сотир Цацаров. Заради същата инспекция Георгиев излезе в отпуск на 4 април, откакто бе " посъветван " от премиера Бойко Борисов или да се отдръпна краткотрайно, или да си подаде оставката.

Миналата седмица Frognews разгласява заповед на Георгиев, с която той упълномощава заместника си Антон Славчев да извършва отговорностите до 21 май, защото тогава изтича отпускът му.

От КПКОНПИ обявиха пред Mediapool, че това не значи, че Георгиев ще се върне на работа. Оттам споделиха, че обществено е било декларирано, че шефът на " Антикорупция " ще е в отпуск, до момента в който не приключат инспекциите. Те започнаха преди месец и половина.

Георгиев е проверяван поради покупко-продажбите с два жилището в столичния квартал " Гео Милев ". Поводът за изявленията към парцелите му бяха огромните разминавания сред данъчни оценки и цените, посочени в нотариалните актове за жилищата. Георгиев изясни едното разминаване с неточност в нотариалния акт и скоростно си извади нова данъчна оценка от общината за по-ниска стойност. Така платената цена се увеличи, т.е. надскочи данъчната оценка.

За второто жилище – тризонет с тераса-покрив от близо 200 кв. м. - Георгиев твърдеше, че не би трябвало да я заявява, тъй като била обща благосъстоятелност, въпреки че единствено той има достъп до нея. Скандалите към жилището му доведоха до инспекции от районната община в " Слатина " за издигнатите на покрива сауна и барбекю. Общинските чиновници стигнаха до извода, че шефът на КПКОНПИ няма документи за част от постройките си. Освен това районният кмет Наталия Стоянова уточни Георгиев като притежател на терасата, за която той твърдеше, че е обща.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР