Проверката за чадър над Георги Семерджиев от страна на служители

...
Проверката за чадър над Георги Семерджиев от страна на служители
Коментари Харесай

Прокуратурата вече разследва служители в МВР за чадър над Семерджиев

Проверката за " чадър " над Георги Семерджиев от страна на чиновници на Министерство на вътрешните работи към този момент се преобразува в прокурорско следствие.

Софийската градска прокуратура разгласи, че са събрани данни за хипотетично осъществено закононарушение от общ темперамент - нарушение на служебни отговорности от страна на длъжностно лице от структурата на Министерство на вътрешните работи за набиране на полза, от което са настъпили обилни нездравословни последствия.

До момента СГП не оповестява дали има привлечени обвинени лица и какъв брой души от полицията се проверяват във връзка със Семерджиев.

Засега единствено Симона Радева (служителка на Първо РПУ) беше уличена в това, че му е помогнала да се укрие след тежката злополука, при която бяха убити две дами на бул. " Черни връх " в София.

Радева към момента е със статут на очевидец по делото за злополуката. Междувременно Столична дирекция на вътрешните работи стартира дисциплинарно произвеждане против нея за пет нарушавания на Етичния кодекс на Министерство на вътрешните работи и я в профил от работа за 2 месеца.

Проверката на прокуратурата за нерегламентирани контакти на служители на реда с Георги Семерджиев стартира преди няколко дни, като беше предизвикана от данните за това, че чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи са му носили стълба, с цел да се прибере вкъщи след злополуката.

Съмнения провокира и друга " среща " на Семерджиев с полицията от 10 юни 2022 година, когато той е спрян в Студентски град, до момента в който кара под въздействието на опиати и носи подправена шофьорска брошура. Вместо да бъде арестуван още тогава, Семерджиев е съумял да избяга на служителите на реда.

Предстои осъществяване на следствие по делото, в хода на което ще се откри дали вероятно са налице задоволително доказателства за осъществено от чиновник на Министерство на вътрешните работи закононарушение, споделят от прокуратурата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР