Проверката показа, че взривът в Пирогов не е настъпил заради

...
Проверката показа, че взривът в Пирогов не е настъпил заради
Коментари Харесай

Кислородната система на „Пирогов” била изрядна, показала проверката на ДАМТН

„ Проверката сподели, че гърмежът в „ Пирогов ” не е настъпил поради нередовност на кислородната система ”. Това изясни пред Нова телевизия зам.-директорът на „ Пирогов ” проф. Николай Габровски.

„ Установихме вредите. За благополучие няма проблем със постройката. Необходимо е подсилване на една от разрушените стени, само че нищо съществено. В постройката е имало към 80 души. Благодарение на бързата реакция не се е стигнало да по-тежък случай, защото имаме и хора с двигателни проблеми. Един от дежурните лекари е желал да влезе в стаята, в която е избухнал гърмежа, с цел да избавя пациенти, само че за благополучие е бил спрян. Иначе щеше да има още една жертва ”, разясни Габровски. Той добави, че естественият темп на работа в отделението е възобновен.

„ Имаме цялостна документи за поддръжка на съдовете за течен О2. Имаме и автоматизирана система за уведомяване при пожар. В подобен миг всяка секунда е значима. Полицаите са съдействали на пациентите и са им помагали да се изтеглят ”, сподели още шефът на „ Пирогов ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР