Проверката по случая с починалата 17-годишна родилка в Панагюрище, ще

...
Проверката по случая с починалата 17-годишна родилка в Панагюрище, ще
Коментари Харесай

От прокуратурата с лоши новини за близките на починалата 17-годишна родилка

Проверката по случая с умрялата 17-годишна родилка в Панагюрище, ще се забави, заяви представителят на Окръжната прокуратура Пламен Пантов. В момента се изготвя изисканата съдебно-медицинска експертиза, която трябваше да е приключена в 14-дневен период.

От нея се чака да даде отговор какви са аргументите за гибелта. Вещите лица обаче са съобщили, че имат усложнения и са помолили за повече време. Не е избран нов краен период, написа "Марица ".

Досега са направени огледи, разпитвани са очевидци – и измежду околните на умрялата, и от медицинския личен състав на болничното заведение в Панагюрище. Към преписката са приобщени и документи за здравословното положение на момичето, в това число за предходни болести.

Непълнолетната Мария издъхна в панагюрската болница в края на ноември, два дни откакто роди второто си дете. Първото раждане също е било с Цезарово сечение, преди година и половина.

Семейството й упреква доктори от лечебното заведение, че не са обърнали задоволително внимание на проявени признаци два дни след раждането. От управлението на болничното заведение пък дадоха отговор, че тече вътрешна инспекция, а след нея ще стане ясно има ли лекарска неточност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР