Проверката на “Вътрешен одит“ на Министерството на здравеопазването във видинската

...
Проверката на “Вътрешен одит“ на Министерството на здравеопазването във видинската
Коментари Харесай

МЗ: Орязаните пари на видинските санитари са от времето на кабинета “Борисов“

Проверката на “Вътрешен одит “ на Министерството на здравеопазването във видинската болница “Св. Петка “ е открила, че недоволствата за понижено възнаграждение за работа на “първа линия “ на санитарите от незабавното поделение се отнася за 2020 година и интервала януари-май 2021 година. Това оповестиха от Министерство на здравеопазването в четвъртък, ден откакто персонално президентът Румен Радев отиде да тушира на място почналата гладна стачка на санитарите от незабавното поделение. От Министерство на здравеопазването обявиха в четвъртък, че всеки един от санитарите е показал, че след месец юни 2021 година е получавал постоянно и напълно сумите за работа на първа линия.

След извършена среща сред протестиращите и заместник-директора на болничното заведение доктор Богдан Томов оповестената гладна стачка се анулира, като предстоят още диалози с управлението.

Проверяващите не получили отговор на въпроса, за какво откакто недоволството от заплащането е обвързвано с минало време, се провежда митинг в този момент, няколко дни преди изборите и инцидентно ли е съвпадението с визитата на президента Румен Радев в региона.

От Министерство на здравеопазването постявят и въпроса инцидентно ли е съвпадението, че един от водачите на митинга е претендент за депутат.

“Случайно ли е съвпадението, че клип, сниман в Коронавирус отделението на видинската болница един месец по-рано, се популяризира в медиите в този момент, освен това след манипулиране на наличието?”, пита още Министерство на здравеопазването в известие, озаглавено “Един скандал с привкус на предизборна акция “.

Преди ден и президентът Радев разяснява на място, че е грозно да се експлоатират напъните на медиците в битката с епидемията за предизборни цели.

Преди два дни санитарите от незабавното поделение оповестиха, че са финансово ощетени, както и че заплащането им не е постоянно. Те оповестиха, че желаят заслужено систематизиране на парите си и от на следващия ден стартират гладна стачка. За настояванията им профсъюз “Защита “ уведоми Министерство на здравеопазването, което разпореди инспекция бавят ли се парите на санитарите и за какво.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР