Проверката на прокуратурата, заради която столичният зам.-кмет по транспорта Евгени

...
Проверката на прокуратурата, заради която столичният зам.-кмет по транспорта Евгени
Коментари Харесай

29 души са взели решението за релсите на Графа, заради което си тръгна Крусев

Проверката на прокуратурата, поради която столичният зам.-кмет по превоза Евгени Крусев подаде оставка и е свикан като обвинен в следствието, визира решение на профилирания състав на Общинския експертен съвет по устройство на територията.
 Зам.-кметът на София Евгени Крусев подава оставка поради ремонта на Графа  Прокуратурата стартира инспекция на ремонта по Граф Игнатиев, общината откри неточности и в плана за Цар Борис III  Фандъкова подреди вътрешен одит на релсите на Графа  Нов скандал с ремонта на Графа поради промяна на подложката на трамвайните релси
Заседанието в уголемен състав е извършено на 29 юни и се отнася за преправка на плана за столичната Зона - 2 в частта " Релсов път " на " Граф Игнатиев ". Според протокола от съвещанието участниците са:

Председател: арх. Здравко Здравков, зам.председател инж. Деляна Сечанска от НАГ и членове: зам.-кметът Евгени Крусев, Мария Ачкова - кмет на регион Средец, арх. Петьо Димитров - Камара на строителите в България, арх. Пламен Генов и арх. Бойчо Бойчев от Съюз на архитектите в България, инж. Г. Рафаилова от Камарата на инженерите в капиталовото проектиране(КИИП), инж. Аспарух Савов от " Топлофикация " София, арх. Васил Николов - СРЗИ, инж. Светослав Велчев от ПБЗН, проф. доктор инж. Стоян Братоев, инж. Иво Димитров и инж. Ангел Джоргов от Метрополитен ЕАД, Теодора Матеева - ЦГМ, инж. Даниел Евлогиев - дирекция " Транспортна инфраструктура " на Следствен отдел към окръжна прокуратура, ланд. арх. Борис Кишкилов - Зелена система на Следствен отдел към окръжна прокуратура, инж. Евгений Ганчев, инж. Асен Тасев и инж. Асен Ценков от " Столичен електротранспорт ", от Направление " Архитектура и градоустройство ": арх. Бойка Къдрева, Стела Щерева, арх. Николай Каменов, инж. Георги Георгиев, урб. Златко Терциев и инж. Ивет Ганчева, инж. Цветан Колев и инж. Росица Наумова от Софпроект, инж. Радослав Сапунджиев от БТК, инж. Илия Илиев от Трансгео ООД и арх. Иво Панталеев от А.Д.А.

Ден по-рано шефовете на Столичен електротранспорт - Тасев и Ганчев, уведомяват с отчет Столична община за зародили проблеми с структурата на релсов път при осъществяване на реконструкцията на Графа. 

Установено е, че препоръчаната с утвърждения план структура на релсовия път не може да обезпечи общата визия, според утвърждения план по част " Архитектура " в зоната на пл. " Славейков ". В зоната на кривата на релсовия път сред " Алабин " и " Граф Игнатиев " е открито, че с оферти материал за релсите - закалена стомана не може да бъде осъществена релсовата крива с радиус по-малък от 70 м. Внесено е предложение за смяна на типа на констукцията на релсовия път, написа в протокола от съвещанието на експертния съвет. 

И тя взема решение: да се планува решение на носещата структура на релсовия път, което да обезпечава крайното покритие на паваж - според архитектурния план, с нов вид напречен профил, вкючващ околорелсова еластична виброизоолационна система в комбиниране с носеща структура от вида " плаваща плоча ". В зоната на кривите на релсовия път с радиус по-малък от 70 м същият да се проектира и извърши с релси RI 60(или съвместими) и да се положат плоски напречници. На кръстовищата на Графа с с ул. " Раковски " и бул. " Васил Левски " релсовият път да се проектира и извърши с плоски напречници, излиза наяве още от протокола на съвещанието на съвета от специалисти. 

За инспекцията на прокуратурата за нарушаване на закона за публичните поръчки на ремонта на " Граф Игнатиев " пък разгласи първо главният архитект на София Здравко Здравков. Сигналът бе подаден от " Спаси София ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР