Проверката на полицията в Община Бургас е по сигнал, който

...
Проверката на полицията в Община Бургас е по сигнал, който
Коментари Харесай

Проверката в Община Бургас е по сигнал на депутата Константин Бачийски

Проверката на полицията в Община Бургас е по сигнал, който е подаден през септември от Константин Бачийски, тогава общински консултант, а по-късно мандатоносител на „ Продължаваме промяната “ и народен представител от политическата мощ на Кирил Петков и Асен Василев, научи bTV.

Докато търсел в архива досиета с парцели в парк „ Росенец “, попаднал на две заповеди с един номер, само че друго наличие.

„ Официално в регистъра стоеше заповед 3080 от 6 ноември 2013 година, която се отнася за някакво помещение на " Хляб и хлебни произведения ", само че се оказа, че под същия номер има заповед, с която се деактува собствеността на към 4600 декара обществена общинска благосъстоятелност на територията на лесопарк „ Росенец “, описа Бачийски, който сега е член на Комисията по антикорупция в Народно събрание.

Пет години по-късно общината си е върнала 3500 декара, напомня депутатът.

„ Но в последна сметка липсват едни 1100 декара, които са към морския бряг. Община Бургас е ощетена с една голяма сума. Става въпрос може би за 150 милиона “, разяснява Бачийски.

В документално мнение от общината дадоха отговор, че всекидневно се правят инспекции от разнообразни институции.

„ Всички документи, свързани със заповеди за деактуване в интерес на страната, са предоставени неведнъж на способените органи. Същите бяха предоставени още веднъж и през днешния ден. Община Бургас няма по какъв начин да продава, нито да се разпорежда с парцели, които са присъдени от българския съд “, пишат от пресцентъра на Община Бургас.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР