Проверката на Министерството на отбраната е показала, че шефът на

...
Проверката на Министерството на отбраната е показала, че шефът на
Коментари Харесай

Военната проверка на ген. Цанко Стойков показа, че не е крил документи от КПКОНПИ

Проверката на Министерството на защитата е посочила, че шефът на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков е дал на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) цялата информация, която тя му е поискала. Това заяви пред Би Ти Ви министърът на защитата Красимир Каракачанов.

Повод за инспекцията станаха публикувани от прокуратурата записи на телефонни диалози на Стойков с предшественика си на поста, а в този момент - президент на страната, Румен Радев и други лица. В диалога си с президента Стойков го осведоми за поискани от КПКОНПИ документи по инспекцията против Радев за спор на ползи при назначението на Десислава Генчева (впоследствие Радева) на щат във Военновъздушните сили (ВСС) и даването й на жилище. Какво се чува в записите прослушайте тук.

" Стойков не е попречил, а е дал всичко с 2 седмици забавяне. Той ми сподели, че първо са поискали обяснение какво и по какъв начин се желае - това е войска, след две писма преписка са дали всичко ", сподели министърът на защитата.

Според обясненията на основния прокурор Иван Гешев записите на диалога, в който взе участие и президентът, са направени от ДАНС до момента в който е вървяла друга инспекция на шефа на военната авиация. Те бяха огласени невиждано като материални доказателства, а Гешев изиска Конституционният съд да пояснява дали президентът може да бъде разследван.

Бюрото за надзор на СРС ревизира дали записите на президента са законни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР