Проверката е възложена на Главна дирекция Национална полиция (ГДНП). Съдействие

...
Проверката е възложена на Главна дирекция Национална полиция (ГДНП). Съдействие
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява за нарушения лечебните заведения, предост...

Проверката е предоставена на Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП). Съдействие ще окаже и Изпълнителна организация " Медицински контрол " (ИАМН), на която също е предоставено осъществяването на съответни дейности. От държавното обвиняване означават, че се генерира информация от всички други способени държавни органи, осъществяващи контролни функционалности върху посочените психиатрични лечебни заведения и тяхната активност.

 

Екипи на СГП, ГДНП и ИАМН направиха инспекция на място в Държавна психиатрична болница " Св. Иван Рилски ", Държавна психиатрична болница за лекуване на наркомании и алкохолизъм; Център за психологично здраве " Проф. Н. Шипковенски " ЕООД; " Център за психологично здраве - София " ЕООД; Клиника по психиатрия към УМБАЛ " Александровска " ЕАД; Първа и Втора психиатрична клиника към МБАЛНП " Свети Наум " ЕАД; Отделение по психиатрия към Медицински институт на МВР; Клиника по психиатрия и военна логика на психиката към " МБАЛ - София " - ВМА.

 

Предмет на инспекцията са условия, свързани със съблюдаване на всички нормативни условия за лекуване на лица, за които се ползват насилствени медицински ограничения, респективно наложително настаняване и лекуване в държавните психиатрични лечебни заведения, разясняват от прокуратурата.

 

Обект на инспекция са и събитията по отношение на гарантирането правото на достъп до лекуване на уязвима група жители, страдащи от психологични болести, тяхното отнасяне в лечебните заведения и гарантиране спазването на човешки права и права на пациента.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР