Проверка за наличие на немлечни мазнини в млечните продукти предприеха

...
Проверка за наличие на немлечни мазнини в млечните продукти предприеха
Коментари Харесай

БАБХ проверява качеството на сиренето в търговската мрежа

Проверка за съществуване на немлечни мазнини в млечните артикули започнаха специалисти от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) и Асоциация „ Активни консуматори “, заяви БНР.


Първоначалната инспекция откри имитиращи артикули, които не са авансово опаковани и съществуване на млечни артикули отвън хладилните витрини.
Д-р Райна Иванова, БАБХ: Вземаме проби няколко години поред за съществуване на немлечни мазнини в млечните артикули и дали подхождат по физико-химични индикатори, по софтуерните документи на производителите. Колегите разказват в протокол имитиращите артикули, които не са авансово опаковани. Ще ги възбранят от реализация, ще уведомим сътрудниците от регионалните дирекции по сигурност на храните на територията, на която се намират предприятията за предприемане на ограничения към тези производители на имитиращи артикули.Сергей Иванов, „ Активни консуматори “: Този обект е много остарял, от дълго време работи, продават сирена и имитиращи артикули на едно място, което не би трябвало да е по този начин. Скандалното е, че това място даже не е хладилна витрина, а едно стъкло.
Окончателните резултати ще бъдат подготвени до няколко дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР