Проверка в МВР за теч на информация. Поводът е разкриването

...
Проверка в МВР за теч на информация. Поводът е разкриването
Коментари Харесай

Проверяват МВР за теч на информация за вербуваното от ИДИЛ дете

Проверка в Министерство на вътрешните работи за теч на информация. Поводът е разкриването от онлайн медия на самоличността на момчето от Пловдив, вербувано от терористи от ИДИЛ. Държавата основава и център против терористи.

Към тероризма и даже към заплахата за другарство с него, страната подхожда с нищожна информация напълно съзнателно. Ясно е къде ще е новият антитерористичен център, за него към този момент са заделени и пари, само че проектите не се оповестяват обществено.

Премиерът и вътрешният министър желаеха малко да се приказва по тематиката, с цел да работят службите по-спокойно. А за момчето, засечено да поддържа връзка с ИДИЛ, полицията стартира вътрешно следствие - от кое място е изтекла информацията за самоличността и фамилията му.

Службите дружно против терора, замислено от страната. Донякъде работело и в този момент. Като конструкция било съвсем готово.

"Случаят в Пловдив ни даде съображение, с цел да можем да заключим информацията в оптимално къс брой хора - поименно, както се споделя ", сподели министър председателят Бойко Борисов.

Затова за новия антитерористичен център - полицейско безмълвие. Според премиера службите вярно пуснали видео от взривните материали, открити при момчето в Пловдив. За неточности не можело да се приказва.

"Ние няма по какъв начин да не оповестим случая, тъй като той влиза в съда. Бомбите са страховити. Те са чудовищни и мръсни бомби, които взривяват и убиват доста хора. Те са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово ", сподели още Борисов.

С езика на нов закон, още неприет, битката с тероризма ще мине към жандармерията, изясни вътрешният министър. Така било в Европа.

"Те ще имат доста по-големи оперативни благоприятни условия и ще може по-добре да реагират на изоставени багажи, даже да не са свързани с тероризъм, а с тежки престъпни случаи ", съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

За момчето, обвързвано с ИДИЛ, Младенов търси и от вътрешната страна теч на данни - за личността и фамилията му.

"Информацията за името излезе на доста по-късен стадий. Това в случай че беше информация от службите, щеше да излезе незабавно ", съобщи Маринов.

Веднага трябвало да се реализира единствено едно - баланс сред информацията в публичен интерес и тишината, нужна на службите.

За следенето на електронната преписка, границата бил законът.

"Голяма част от тези уеб сайтове не се поддържат на територията на страната и е доста изключително за надзор ", добави министърът на вътрешните работи.

С вербуваното от ИДИЛ момче не престават да работят учители и психолози. А главният принцип на страната против тероризма остава мълчанието.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР