Проверка стартира ръководството на Пета градска болница за починал човек

...
Проверка стартира ръководството на Пета градска болница за починал човек
Коментари Харесай

Проверяват Пета градска болница за починалия човек пред входа й

Проверка започва управлението на Пета градска болница за умрял човек пред входа й и неналичието на реакция от страна на медиците. " Ще ревизира дали сътрудниците са разбрали, че човек се нуждае от помощ. ", разяснява шефът на болничното заведение доктор Борил Петров. Проверката тече от през вчерашния ден, още не е ясно какво е открито досега, оповестява Нова тв.

За случая алармира свидетел в обществените мрежи: 

„ Човекът излезе подпрян на племенника си, само че колабира и не можа да стане ”, споделя пред камерата на " Нова телевизия " Пламен Стойков. Той отишъл да помогне при изписването на вуйчото на негов другар. Въпреки че са пред болница, никой не се притичва на помощ.

„ Отидох на регистратурата, започнаха да ме разпитват от коя хирургия бил, по какъв начин се споделя. Аз им споделих, че не ме интересува, да изкарат някой, тъй като индивидът лежи на земята, чакахме, чакахме по едно време излезе една дама и стартира да го пита за обществения му статус и за това, дали е женен или обезпечен ”, описа Стойков.

Обажда се на телефон 112 и колата за спешна помощ идва след половин час, само че към този момент било късно. Болницата има и незабавен кабинет, само че съгласно шефа никой доктор или доктор не е знаел, че пред лечебното заведение има човек в безпомощно положение.

„ В момента тече инспекция сред сътрудниците, дали са били осведомени и в случай че са, за какво не са реагирали. Ще разгадавам на всичките техни отзиви - и на регистратура, и на личния състав ”, сподели Борил Петров, шеф на Пета МБАЛ, София.

Починалият мъж е бил на 71 години с голям брой болести.

„ Лекувал се е от месец февруари в Пета градска болница. Получил е така наречената „ неочаквана гибел ” пред болничното заведение, за която аргументите може да бъдат други, не са ясни още, само че могат да бъдат доста ”, добави Петров.

„ Нещо е доста развалено в тази система. За да може човек в болница, в цивилизована страна в  ЕС, да почине на улицата - изписан от болничното заведение, значи има нещо доста развалено ”, съобщи от своя страна очевидецът на случая Пламен Стойков. В болничното заведение стартира инспекция по случая.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР