Проверка. Сега:Борисов разпореди на ДАНС и НАП да проверят сделката

...
Проверка. Сега:Борисов разпореди на ДАНС и НАП да проверят сделката
Коментари Харесай

Преглед на печата

Проверка.

" Сега ":

Борисов разпореди на ДАНС и Национална агенция за приходите да ревизират договорката за ЧЕЗ

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на Държавната организация " Национална сигурност " и Националната организация по приходите да създадат цялостна инспекция на договорката по продажбата на електроразпределителното сдружение ЧЕЗ, както и на сдружението покупател - " Инерком България ", заяви държавната пресслужба. Премиерът също по този начин изиска в следствието на всички условия да се включат Комисията за енергийно и водно контролиране и Комисията за финансов контрол. Министър-председателят Борисов беседва с управленията на Национална агенция за приходите и КФН, които го увериха, че следят договорката от четвъртък и ще извършат незабавна инспекция.

От пресслужбата на кабинета напомнят, че " държавното управление няма отношение по договорката сред двете частни компании, само че ще употребява ресурса си да ревизира всички условия и да подсигурява енергийната сигурност ".

Скандали.

" Сега ":

Скандал в Българска социалистическа партия поради Народния съд

Раздор настъпи в редиците на Българска социалистическа партия, оповестява Нова телевизия. Поводът е отстраняването на Валери Жаблянов от поста заместник-председател на Народното събрание и тематиката за Народния съд. По време на пленума на социалистите вътрешната съпротива попитала управлението за какво е изтеглило от позицията на партията в уеб страницата й изречението, че " Народният съд е бил належащо военновременно правораздаване ".

" Много неточности вършим. Аз мисля, че Валери Жаблянов е следващата жертва на такива прочувствени и бързи дейности, които водят до това, което аз споделих едно време - че партията се ръководи от треторазрядни хора ", разяснява Георги Гергов.

БЛС.

" 24 Часа ":

Лекарският съюз се съгласи да подпише Националния рамков контракт за 2018 година

С 229 гласа " за ", 28 " срещу " и 7 " въздържал се ", Българският лекарски съюз взе решение да подпише Националния рамков контракт за 2018 година със здравната каса. Това се случи на постоянния събор на съсловната организацията, който се състоя през днешния ден, а гласуването завърши преди минути.

В НРД 2018 година лекарският съюз съумя да контракти съществено нарастване на цени в над 130 клинични пътеки в болнична помощ, в съвсем всички специалности.

Тежка конюнктура.

" Монитор ":

Външно предизвести: Не пътувайте из Балканите

Във връзка с усложнената зимна конюнктура на Балканите и предстоящото утежняване на метеорологичните условия в Хърватия, Словения, Република Македония, Румъния, Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия, изразяващо се в минусови температури, мощни ветрове и значителни снеговалежи, Министерството на външните работи (МВнР) поучава всички български жители, които имат желание да пътуват до или през териториите на посочените страни през идващите няколко дни, да отсрочат своите проекти до нормализиране на ситуацията. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. В случай на неотложни пътувания Министерство на външните работи поучава жителите да се осведомят в детайли за настоящата метеорологична и пътна конюнктура за дестинацията на пътешестване, да следват прецизно инструкциите на локалните управляващи и напътствията на пътните знаци и да потеглят на път изцяло готови за напредване в зимни условия - зимни вериги за гумите, цялостен контейнер на автомобила, уместно топло облекло и мобилни апарати с изцяло заредени акумулатори.

Протест.

" Сега ":

Цачева предлага 5% скок на заплатите на надзирателите, те желаят 20%

Надзиратели в затвори и чиновници на " Съдебна защита " от цялата страна се събраха на народен митинг пред постройката на Министерството на правораздаването в София.

В началото на демонстрацията, извършена под надпис " Европа и за нас ", пред недоволните се изправи министър Цецка Цачева. Тя изясни, че едно от главните им претенции - нарастване на заплатите с 20% не може да бъде изпълнено. Максималното нарастване, препоръчано от финансовия министър Владислав Горанов, е 5%, само че протестиращите са отказали, оповестява Би Ти Ви. Според Цачева обаче настояването за 20% скок не съответствало даже на направените нараствания в системата на Министерство на вътрешните работи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР