Проверка на Вътрешна сигурност установи: С еднолична заповед нана полицейския

...
Проверка на Вътрешна сигурност установи: С еднолична заповед нана полицейския
Коментари Харесай

Скандално! Прокуратурата захапа бившия началник на РУ Разлог Васил Джизов за изхвърлен открит канабис! Производителят остана скрит..

Проверка на Вътрешна сигурност откри: С еднолична заповед нана полицейския началник, който в този момент работивриминална полиция, стръкове от наркотичното растениебили натъпкани в чували и хвърлени край реката, без да се осведоми прокуратурата и без да се търси кой е притежателят на канабиса?!..

Бившият шеф на полицейското ръководство в Разлог, Васил Джизов, е предаден на прокурор, след следствие на вътрешна сигурност в ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград, разбра Struma.com.

Проверка на Дирекция Вътрешна сигурност открила, че в ръководенотоот Джизов полицейско управлениее постъпил действен сигнал за засети канабисови растения в региона на село Елешница.

Сформираната група за инспекция на сигнала установилаканабисови растения наоколо до реката. Същите били изсечени и по предписание на началника Васил Джизов изхвърлени в близкото дере. Разпореденото не дава отговор на нормите и разпоредбите в Министерство на вътрешните работи.

При постъпил сигнал за престъпления и закононарушения се образува наказателно произвеждане, рапортува се на съответната способена прокуратура и под директния контрол на наблюдаващ прокурор се организира следствие, което цели да документира и разкрие авторътна незаконното действие. Служителите на вътрешна сигурност са открили и разпитали всички взели участие в инспекцията на сигнала. Според заключенията от инспекцията с дейностите си Джизов е осуетил наказателно произвеждане.

Възниква подозрение, чии е бил канабисъти за какво не е погубен по законоустановения ред?! Вярно ли е, че дрогата е била на занаятчия на коли, доближен до полицейския началник?! Това ще открива прокуратурата, която работи по скандалния случай.

Припомняме, че името на Васил Джизов нашумя, когато вРазлог се подвигнаха на протест и желаеха отстраняването му поради зародил скандал за една забележка и пестник сред роми и българи и не взетото в точния момент съответно решение от страна на полицията.

За да не се допусне ескалация и по- съществени проблеми със абсурда персонално се зае ст. комисар Дойчин Дойчинов, тогава шеф на регионалната дирекция, който съумя да отвърна създалата се конюнктура, а Джизов излезе в болнични тогава.

Васил Джизов бе и шеф на 01 районно управление (на МВР) ипо време на ръководството му, не можа да отлепи от последно място по разкриваемост.

Районна прокуратура Благоевград ще откри има ли нарушаване на закона, като в същото време по същияказус със заповедсе прави и инспекция дали има позволено дисциплинарно нарушаване от страна на Джизов, койтов момента работи в престъпна полиция в ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград, а от 5 г епенсионер.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР