Проверка на Върховната административна прокуратура констатира 4500 нарушения в договори,

...
Проверка на Върховната административна прокуратура констатира 4500 нарушения в договори,
Коментари Харесай

Проверка откри 4500 нарушения в договори, сключвани със Здравната каса

Проверка на Върховната административна прокуратура установи 4500 нарушавания в контракти, сключвани със Здравната каса, заяви Нова телевизия.
„ Многократно в общественото пространство излиза информация за нарушавания. Констатираните са над 4000. Затова е значимо да знаем какъв брой са осъдените и на какъв брой хора е отнето правото да практикуват. Трябва да се разбере какъв брой от обвиняванията са паднали след обжалване ”, съобщи ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС) Иван Маджаров.
Той разяснява и опцията да бъде прекъсната практиката с непозволените доплащания за медицински услуги. „ До огромна степен медицинските действия в нашата страна не са остойностени вярно, те са недофинансирани. В този случай изпълнителят постоянно ще търси някакъв метод, а в тази ситуация, това е най-некоректният. Всяка година се усилват средствата за опазване на здравето, само че към момента те са най-ниските в Европа на глава на популацията ”, сподели още ръководителят на БЛС.
Оносно идния митинг на медицинските чиновници, Маджаров съобщи, че всеки има право да стачкува за заслужено възнаграждение. „ Това е почтено държание. Този класов напън би трябвало да бъде ориентиран към образуването на бюджета, който се отделя за опазване на здравето ”, заключи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР