Проверка на спецпрокуратурата и МВР се извършва в Министерството на

...
Проверка на спецпрокуратурата и МВР се извършва в Министерството на
Коментари Харесай

Спецакция в екоминистерството заради язовирите и италианския боклук

Проверка на спецпрокуратурата и Министерство на вътрешните работи се прави в Министерството на околната среда и водите. Достъпът до постройката за жители и компании обаче не е стеснен.

От източници на " По света и у нас " излиза наяве, че от необикновен интерес за проверяващите са графиците, които Министерство на околната среда и водите би трябвало да изготвя за водните размери и наличия във всички язовири на територията на страната.

Именно от тези графици е станало ясно, че още от лятото на 2019 година равнището на водата в язовир Студена е било незадоволително и е имало заплаха да се стигне до рецесията, на която сме очевидци през последните седмици. Проверява се за какво не е подаден сигнал да бъде спряно водоподаването към огромните промишлени обекти.

Друг обект на инспекцията е проблема с вноса, съхраняването и преработката на италиански отпадък у нас, за което директна отговорност носи министерството.
 Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС влязоха във ВиК и регионалната администрация в Перник Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС влязоха във ВиК и регионалната администрация в Перник
Прокуратурата, ГДБОП и ДАНС организират акция в Перник и в Министерството на околната среда и водите (МОСВ). На двете места се събират доказателства за...
Още по тематиката Водната рецесия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР