Проверка на РИОСВ – Бургас установи, че непосредствено зад морски

...
Проверка на РИОСВ – Бургас установи, че непосредствено зад морски
Коментари Харесай

РИОСВ установи увреждане на дюни на централен плаж Ахтопол

Проверка на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас откри, че директно зад морски плаж „ Ахтопол -север-източна зона “ в парцел с идентификатор 00878.107.592 по КК на гр. Ахтопол, общ. Царево е осъществено разчистване и заравняване на съществуваща пътека (видно от орто фото снимка) с дължина към 160 м и широчина към 2.5 м, свързващ плажната линия и зона за паркиране в парцел с идентификатор 00878.107.600 по КК на гр. Ахтопол. Това стана след инспекция по сигнал за действия на централен плаж „ Ахтопол “, с които се повреждат пясъчни дюни, оповестиха от Регионална ревизия по околната среда и водите - Бургас.
Успоредно на него, върху съществуваща пътека и в сходство с утвърдената скица за разполагане на преместваеми обекти и уреди е осъществено отчасти разчистване и заравняване на терен откъм плажната линия. Върху част от пътеката, към зоната за паркиране са сложени дървени скари за прекосяване на гости.
Пътеките минават през картирани сиви дюни, според признатата профилирана карта на обектите по член 6 от ЗУЧК. Територията попада в рамките на естествен парк „ Странджа “ и предпазена зона „ Странджа “ по двете наставления.
На лицето, направило активността, ще бъде формиран акт по реда на закона за предпазените територии за осъществяване на активност, която не е съгласувана от способния орган – Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас. Санкцията за осъщественото нарушаване е санкция от 500 до 5000 лева по Закона за Защитените територии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР