Проверка на регионалната инспекция по околна среда в Бургас показва,

...
Проверка на регионалната инспекция по околна среда в Бургас показва,
Коментари Харесай

Още не е ясно кой е разорал дюните на къмпинг Смокиня

Проверка на районната ревизия по околна среда в Бургас демонстрира, че дюните на къмпинг " Смокиня`` са унищожени от тежка техника. Министерството на туризма също ще стартира инспекция. За момента обаче, още не е ясно кой е разорал дюните.

Бургас

Булдозер е разорал цялата плажна линия и е натрупал камари с пясък пред караваните и бунгалата. Част от екопътеката, водеща към плажа, е демонтирана, а една от дюните е пресечена от тежката машина.

Директорът на бургаската екоинспекция направи още един оглед, откакто информация в кадастъра посочила, че близо 300 кв. м от разровените дюни са на територията " песъчлив плаж ", който е държавна благосъстоятелност.
Инж.Тонка Атанасова, шеф на РИОСВ-Бургас: Тъй като през вчерашния ден не можахме да установим причинителя, още в понеделник ще бъде направено геодезическо снимане с сътрудниците от Министерството на туризма, с цел да определим дали тези дюни, които са разрушени сега, попадат в концесионната повърхност.
Терените, на които са ситуирани каравани и бунгала, са частна благосъстоятелност, а плажът е предан на концесия. По закон концесионерът би трябвало да се грижи целогодишно за положението на пясъчната линия. Още от 1984 година това място е предпазена територия " Пясъчни дюни " и разораването се санкционира, обявиха от екоинспекцията.
Инж.Тонка Атанасова, шеф на РИОСВ-Бургас: Законът планува от 1000 до 10 000 лева санкция за този жанр нарушавания.
От екоинспекцията споделиха, че заличаването на дюната няма по какъв начин да стане без знанието на концесионера, само че досега никой не желае да свидетелства по кое време тъкмо и кой е разорал дюните.
 Тежка техника е унищожила дюни до къмпинг Тежка техника е унищожила дюни до къмпинг "Смокиня "
Сигнал на фенове от морето. Преди ден тежка техника е унищожила предпазените дюни до къмпинг „ Смокиня ". Очевидци, качиха фотоси в обществените мрежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР