Проверка на проверяващите - това поиска архитект Борислав Игнатов, председател

...
Проверка на проверяващите - това поиска архитект Борислав Игнатов, председател
Коментари Харесай

Камарата на архитектите иска разследване на архитекта-чиновник, пуснал незаконното строителство на шефа на КПКОНПИ

Проверка на проверяващите - това изиска проектант Борислав Игнатов, ръководител на Камарата на архитектите в България. Става въпрос за случая, при който се оказа, че на терасата на ръководителя на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев може да има дострояване на постройки без последици.
Решението, че нищо не е неправилно, взе проектант Влади Калинов, дълготраен началник на " Общински строителен надзор " в София. " Възможно е, когато е възможно ", беше отговорът на Калинов на въпрос по какъв начин по този начин се позволяват постройки без бумаги. Става въпрос за " прословутите " сауна и барбекю на Георгиев. Именно поради Калинов беше анулиран актът за събарянето им.
За проектант Игнатов става въпрос за толериране на нелегално строителство. " Всичко, което не е в истинския план и няма строителни бумаги, не може да бъде въведено в употреба и не може даже да получи нотариален акт ", сподели той пред bTV.
" По казусът с покритата обитаема тераса, която “не била противозаконна, тъй като била позволена ”! Нещо като дървено желязо. В член 225, алинея 2 на Закон за устройство на територията изрично се споделя, че градежи или елементи от тях, построени без утвърден капиталов план са противозаконни и подлежат на унищожаване. Защо тогава Дирекцията по строителен надзор към Столична община отхвърля да издаде заповед за това? Прикрива ли Общината противозаконното строителство? Сериозен въпрос към кмета и Общинския съвет ", написа Камарата на архитектите във Фейсбук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР