Проверка на плевенската регионална лаборатория към Изпълнителната агенция по околна

...
Проверка на плевенската регионална лаборатория към Изпълнителната агенция по околна
Коментари Харесай

Качеството на атмосферния въздух в Мездра е в норми


Проверка на плевенската районна лаборатория към Изпълнителната организация по околна среда не засече покачване на равнищата на оксиди и финни прахови частици в атмосферния въздух в Мездра. Това е третото лятно замерване на положението на въздуха от общо 52 денонощни наблюдения на стойностите за цялата година.
Мобилната автоматизирана станция управлява прахуляк и амоняк, азотни оксиди, сяроводород, въглеводороди и мери и метеопараметри - температура и мокрота на въздуха, посока и скорост напразно, атмосферно налягане и обща радиация.
От началото на годината до в този момент няма регирстрирани покачвания на индикаторите отвън нормите.
Резултатите подхождат и с Програмата за ръководство на качеството на атмосферния въздух на община Мездра. В нея са написани ограничения за справяне с равнищата на запрашеност и химични замърсявания.
За справяне с един от най-големите проблеми пред качеството на атмосферния въздух – финните прахови частици, от Общинско дружество „ Чистота “ поставят грижи пътните платна по главните и второстепенните пътни артерии да бъдат измити и изчистени от прахови отсрочения. Изпълняваните планове по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилните жилищни здания също ще допринесат за още по-голямото понижаване на равнищата на финни прахови частици в атмосферния въздух.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР