Проверка на община Асеновград установи, че няма нарушение по отношение

...
Проверка на община Асеновград установи, че няма нарушение по отношение
Коментари Харесай

Всичко в строежа на Караджовата къща в Асеновград е законно, установи проверка

Проверка на община Асеновград откри, че няма нарушаване по повод построяването на нов актуален гараж и стопанска сграда в двора на паметникът на културата " Караджовата къща ", ситуиран на улица " Крепостна стена " №14 в града. По сигнал на жители е осъществена инспекция на документите и на място в обекта, която е установила, че парцелът е благосъстоятелност на Константин и Златка Чешмеджиеви. Според протокола, строителството се извършва, според утвърдените капиталови планове и позволение за градеж от март тази година.
Проектът е координиран и с Министерството на културата. Към момента жилищната постройка и гаражите са изпълнени в недодялан градеж. Монтирани са дограмата и вратите им, като към момента не са изпълнени довършителните работи. Собствениците на парцела разполагат с позволение за градеж от 27.03.19 година, подписано от основния проектант на община Асеновград Константин Атанасов, с протокол за разкриване на строителна площадка и установяване на строителна линия и равнище, както и с утвърдени чертежи. Изрично условие е реконструкцията на жилищната постройка да се реализира по достоверни данни.
Припомняме, че парцелът заявена, като " Къща на Христо С. Караджов и Сотир Хр. Караджов " и е архитектурно-строителен монумент на културата. Къщата е вписана в листата с Груповите монументи на културата в Метошка махала. През предходната година " Караджовата къща " бе избрана като рискова постройка, почнала да се саморазрушава. Тогава бе формирана комисия, която да извърши оглед. Така бе отправено предложение ремонт на постройката и реорганизация по достоверни данни, според Закона за културното завещание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР