Проверка на Министерството на образованието и науката констатира нарушения в

...
Проверка на Министерството на образованието и науката констатира нарушения в
Коментари Харесай

Проверка на МОН откри нарушения в управлението на НИМХ в предходните две години

Проверка на Министерството на образованието и науката установи нарушавания в ръководството на Института по метеорология и хидрология в интервала от началото на 2016-а доникъде на предходната година. Институтът е на послушание на просветното ведомство от 1 януари по избор на неговите чиновници.

Метеоролозите са получавали заплати от парите за прехрана на института. Директорският съвет е вземал решения за нарастване на трудови хонорари за възнаграждение на спомагателни действия на чиновници и е определял месечни предели за заплати, на база на които шефът е утвърждавал поименни написания на длъжностите и работните заплати без да има пълномощия за това.

От инспекцията излиза наяве още, че четирима от неговите чиновници получават хонорари, които надвишават до 120 на 100 главната заплата за съответната категория личен състав.

Пред „ Хоризонт “ шефът на института в интервала на осъществяване на одита, а в този момент негов заместник-директор Христомир Брънзов съобщи, че в синоптичната работа няма получени документи за нарушавания и че ще разяснява одитния отчет, когато се запознае с него. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР