Проверка на Министерството на икономиката е установило недопустими нарушения от

...
Проверка на Министерството на икономиката е установило недопустими нарушения от
Коментари Харесай

Консултанти прибирали 60% комисионна да кандидатстват по икономическите мерки срещу COVID-19

Проверка на Министерството на стопанската система е открило неприемливи нарушавания от страна на консултантски компании. Те са изнудвали бизнеса с до 60% " такса триумф " за помощта, която им оказват, при кандидатстването по другите държавни ограничения против икономическата рецесия, зародила поради епидемията от ковид.

„ Имаме получен сигнал, който към този момент сме изпратили в ДАНС за инспекция “, заяви министърът на стопанската система Лъчезар Борисов. Има подадени сигнали от компании през разнообразни народни представители, посочи той. Действията на министерството са разисквани с работодателските организации и с премиера, съобщи Дарик.

За да се опълчи на още такива злоупотреби министерството още на следващия ден ще сътвори платформа с виртуално попълнени документи, с цел да се скъса напълно опцията консултантите да прибират пари от еврофондовете, отпуснати за спасяването на стопанската система.

Освен това министерството разкрива от понеделник гореща телефонна линия в кабинета на основния секретар на икономическото министерство и дава имейл за сигнали, а с контрола се заема работна група от ведомството.

„ Към инспектората на Министерство на стопанската система ще бъдат включени и работодателите. Нашето предпочитание е тази връзка сред консултанти, които желаят такива суми, и кандидатстващите компании за подкрепяне, да бъде пресечена “, стимулира се Лъчезар Борисов.

Така излиза, че един съветник, с цел да упъти за попълването на документите дадена компания, може да вземе от цялата й отпусната сума за подкрепяне против рецесията, да вземем за пример 10 хиляди лева, половината пари за себе си.

 До момента са отворени ограниченията на страната, които финансират фирмите от 3 до 10 хиляди лева поради COVID-кризата, само че предстоят още ограничения с по-големи суми и точно по тази причина страната ще затегне още занапред контрола.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР