Проверка на голяма поръчка на БДЖ – Пътнически превози“ за

...
Проверка на голяма поръчка на БДЖ – Пътнически превози“ за
Коментари Харесай

Транспортният министър проверява скандална поръчка на БДЖ за 30 млн. лв.

Проверка на огромна поръчка на „ БДЖ – Пътнически транспорти “ за ремонт на остарели вагони разпореди новият екип в транспортното министерство. Договорът е форсиран незабавно след изборите, като за него не е провеждана социална проръчка.  Контрактът е на стойност 27 млн. лева без Данък добавена стойност и съгласно медийни изявленията цената за ремонт на остаряла мотриса излиза голяма – парите би трябвало да стигнат за 15 вагона.

За случая с пришпорения контракт Според информацията контрактът за ремонта на мотрисите е подписан с вагонния цех в Дряново без социална поръчка на съображение притежавани авторски права за прототипа на вагоните. Договорът бил задвижен незабавно след парламентарните избори. На сходни цени могат да се купят нови вагони, се твърди още в обявата. 

Проверка на " Сега " на уеб страницата на „ Вагонен цех – Интерком “ в Дряново сподели, че частното дружество се е похвалило единствено с договора. Според оповестената информация договорът е подписан на 22 април. Фирмата е удовлетворена, че с помощта на новата поръчка ще може да обезпечи нови работни места и да се трансформира по-конкуретно дружество.

" Информацията е ненапълно вярна, само че не смятам, че може да се приказва за повишени цени ", разяснява служебният министър Георги Тодоров. Той към този момент е провел среща с управлението на холдинг БДЖ и е разпоредил всички идни процедури за публични поръчки да бъдат спрени. „ Няма да започва нито една процедура, до момента в който не бъде оценена детайлно “, разяснява Тодоров. Основни цели на ведомството в мандата на служебния кабинет ще са гарантирането на почтени избори. В тази връзка към този момент са извършени срещи с „ Информационно обслужване “ и Агенцията за електронно ръководство.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР