Проверка на действията и реакциите на персонала в столичната Пета

...
Проверка на действията и реакциите на персонала в столичната Пета
Коментари Харесай

Има ли виновни за смъртта на пациент пред столична болница - директорът й нареди проверка

Проверка на дейностите и реакциите на личния състав в столичната Пета градска болница разпореди шефът й доктор Борил Петров след вчерашния драматичен случай, при който мъж умря на прага й, малко откакто бил изписан. Малко преди този момент, той се свлякъл на площадката пред входа на болничното заведение и почнал да се моли за помощ. Неговият компаньон се втурнал да търси подпомагане от личния състав, само че в последна сметка санитарка единствено изкарала една инвалидна количка, в която пациентът да седне. Междувременно е била извикана и кола за спешна помощ, само че мъжът умрял.

Директорът на Пета градска болница в София доктор Борил Петров оцени пред БНР случая като „ фрапиращ “. Той съобщи, че е наредил инспекция. 

„ Разпоредих инспекция, която и през днешния ден ще продължи. Касае се за пациент на 72 години с голям брой болести. От 25-и февруари е признат в Пета градска болница и е бил лекуван в 4 разнообразни отделения. Вчера, някъде към обяд, е изписан в положително общо положение, без недоволства. Внезапно, откакто е излязъл от болничното заведение, му се е влошило положението. Досега инспекцията откри, че до лекаря и екипа в Спешния кабинет не е стигнала информация, че пред болничното заведение има пациент, който се нуждае от незабавна здравна помощ “.

Днес ще се ревизира дали такава информация е имало на Регистратурата на лечебното заведение. Ще се ревизира и дали чиновници на болничното заведение са разпитвали околните на страдащия дали той е здравноосигурен, каквато информация споделиха роднините на мъжа в обществените мрежи, добави шефът в предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “.

„ От помощния личен състав е предоставена на пациента седяща количка, с цел да бъде превозен до Спешния кабинет.  За страдание, индивидът е умрял, откакто е бил настанен на нея. Доста бързо са се развили нещата при този пациент ", сподели той.

Проверката ще завърши в най-кратки периоди, съобщи Петров, само че не уточни дата. „ Проверката протича сложно – и по документи, и с диалози, които ще желая да бъдат и в писмена форма.

Резултатите би трябвало скоро да бъдат подготвени. Ако се откри, че има неглижиране и проявен непрофесионализъм, всички ще бъдат осъдени и то най-строго.

" Има доста положения и болести, които могат да провокират неочаквана гибел ", съобщи медикът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР