Проверка на безпристрастността на съдебния състав, взел решение да освободи

...
Проверка на безпристрастността на съдебния състав, взел решение да освободи
Коментари Харесай

ВМРО иска проверка на съдийте, освободили Полфрийман

Проверка на безпристрастността на правосъдния състав, взел решение да освободи предварително австралиеца Джок Полфрийман. Това желаеха със сигнал до Висшия правосъден съвет депутати от Вътрешна македонска революционна организация. Считаме, че решението за освобождението на Полфрийман не е взето без значение, а е взето под напън – и политически – както от български организации, по този начин и от интернационалните. Очевидно това решение опонира и на морала, и на справедливостта, заради което желаеме и да бъде преразгледано, заяви юристът Михаил Петров от младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация.
В самите претекстове на решението съдиите са приели, че няма осъществени предходни нарушавания от Джок Полфрийман, което не е по този начин, посочи Петров. Австралиецът има три прегрешения в български затвор, в това число нахлуване на чиновници и опит за бягство, цитира думите му БГНЕС.
Искането, импортирано от Вътрешна македонска революционна организация в деловодството на Висшия правосъден съвет, е за инспекция на правосъдния състав, освободил Полфрийман. Съдиите ще бъдат проверявани за безпристрастност и самостоятелност, прецизираха от Вътрешна македонска революционна организация. При разкриване на процесуални нарушавания, делото на Полфрийман ще бъде върнато за преразглеждане от различен правосъден състав. Наясно сме, че Висшият правосъден съвет не може да изиска връщане на делото, само че посредством инспектората си може да наложи инспекция на работата на съдиите, както и на администрацията на съда. Съответно може и да повлияе на това да се вземе вярно и морално издържано решение, добави Петров.

Въпреки всички негативни мнения, които има за освобождението на Полфрийман, съдът го освободи – това е явен знак, че някой работи под напън в правосъдната система, разяснява Юлиян Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация.

Междувременно пред Съдебната палата от Атака проведоха митинг, с който настояха Полфрийман да бъде върнат в пандиза. Волен Сидеров води митинга в деня, в който разгласи, че ще се кандидатира за кмет на София.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР