Проверка какви договори може да бъдат сключени за поддръжка на

...
Проверка какви договори може да бъдат сключени за поддръжка на
Коментари Харесай

Премиерът е поискал проверка какви договори може да бъдат сключени за поддръжка на военната техника

Проверка какви контракти може да бъдат подписани за поддръжка на наличната военна техника е изискал министър председателят Бойко Борисов от финансовия и военния министър. Това излиза наяве от стенограмата на днешното държавно съвещание. 

Министър-председателят е сложил въпроса за несъответствията при обезпечаването на средства за въоръжение на другите родове войски. Той е припомнил, че главната част от закупената техника са транспортни вертолети и самолети, за които не е била планувана поддръжка, и по тази причина в този момент не летят. 

Само преди дни военният министър Красимир Каракачанов разгласи, че за единствения летящ от трите транспортни самолета Спартан ще са нужни 17 милиона евро. Освен това от 12 вертолета Кугър, осем не летят. " Никой не можа да ми изясни от военните за какво единствено транспортни средства и единствено за авиацията е отишла такава голяма сума от бюджета на страната ", е показал Борисов. Затова той е наблегнал на поддръжката на съществуващите, с цел да не " останат на летищата да си стоят по този начин, както Спартан-ите и хеликоптерите ". 

Министерски съвет отпусна целево за близо 20 милиона лв. обезпечаване на летателната валидност на съветските самолети МиГ-29. Това е вторият транш за тази година. Първият - в размер на девет милиона 630 хиляди, беше провиснал през януари. Само пререди ден стана ясно, че МО ще търси помощта на РСК " МиГ " за поддръжка на българските изтребители МиГ-29. И е готово да заплати към 81 милиона лв.. Срокът за " интегрирана логистична поддръжка " е 4 години. Ремонтът би трябвало да възвърне летателната валидност на самолетите и да обезпечи не по-малко от 50 на 100 остатъчен междуремонтен запас на оборудването.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР