Проверка дали Динко Вълев от Ямбол е сводник, поръчител на

...
Проверка дали Динко Вълев от Ямбол е сводник, поръчител на
Коментари Харесай

Разследват ловеца на бежанци за сводничество, палежи и кражби

 Проверка дали Динко Вълев от Ямбол е сводник, гарант на палежи и изедник на аварирали камиони, стартира прокуратурата в града. Тя се самосезирала след изявления в интернет от 25 юли, написа " 24 часа “.

Според обявата, която се базира на неизвестен източник, бизнесът със скрап на Динко е кух.

“Той няма 1 стотинка платени налози или облаги. Как има тези парцели и коли за 5 милиона? ", споделя създателят на материала и се базира на сигнал от доближен на Динко с атевето.

И показва, че Динко праща проститутки в Свиленград, където се “обучават " в занаята, а откакто натрупат опит, отпътуват за Нидерландия. В момента на щат при него били 4 девойки в пограничния град, а 6 заработвали в Амстердам. Динко пътувал всеки месец до двата града, връзката му с девойките била мъж на име Стойко, който работел на трудов контракт при прочулия се като ловджия на бежанци ямболец. Някои девойки подавали тъжби, само че шефката на проверяващите служители на реда в регионалния град Ваня Щерева ги покривала, се твърди в материала.

Според анонимните изказвания в интернет от 2 години Динко захванал различен незаконен бизнес. Плащал на катаджии във всички регионални градове, с цел да му дават информация за произшествия с камиони.

“Ако водачът е умрял – стоката се обира и по-късно се продава ", написа в дописката. Така да вземем за пример при верижната злополука на Автомагистрала “Марица " на 3 април т.г. Вълев отмъкнал “ядки, душ аксесоари и други ". Възползвал се, че умрелите 2-ма водачи били чужденци,а компаниите, за които работят, не знаели с кого да се свържат за стоката. Само за последната година по схемата против 1000-2000 лева на катаджия за информация Вълев обрал над 50 камиона. Ако пък се случело друга транспортна компания да тръгне за местропроизшествието, служител на реда отбивал камиона, с цел да може Динко да е пръв, написа в анонимния материал.

В него се показва и че Динко е поръчал няколко палежа, а единствено преди месец е пребил възрастен мъж.

Заради изнесените данни прокуратурата е упълномощила инспекция на полицията. Тя ще продължи 30 дни.

Динко се прочу, откакто на 14 февруари 2016 година задържа 11 бежанци на българо-турската граница и пусна клип във фейсбук по какъв начин ги е вързал със свински опашки. През 2017 година той беше арестуван за побой и похищение, откакто заподозрял негов чиновник, че източва бензин от един от фирмените камиони, след което беше освободен.

Преди това Динко Вълев беше разследван за проповядване на принуждение и ненавист.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР