Проверете дали използвате продуктите за разкрасяване правилно и дали комбинирате

...
Проверете дали използвате продуктите за разкрасяване правилно и дали комбинирате
Коментари Харесай

8 опасни комбинации на продукти за разкрасяване

Проверете дали употребявате продуктите за разкрасяване вярно и дали комбинирате нещо, което в никакъв случай не би трябвало да се комбинира.

Ретинол и киселини
3 чести неточности в козметиката, които могат да бъдат съдбовни
Всички дами се надяват, че откакто са заложили на безценен козметичен артикул, който са съобразили с вида на кожата си, ще има поразителе...
Прочети повече
Ретинолът е витамин А. Той оказва помощ за мазна, проблематична и застаряваща кожа. Не може да се комбинира с нищо друго с изключение на овлажнители, в противоположен случай рискувате да получите суха кожа и огромни обриви.

Ретинол и бензоил пероксид

Борбата с акнето е казусът, когато желаете всичко едновременно, с цел да се отървете от този смут на лицето си допустимо най-бързо. Ако имате пъпки, би трябвало да се успокоите. Трябва да методите към лекуването на този проблем умерено и да не комбинирате това, което не може да се комбинира. Това са ретинол и бензоил пероксид. Поотделно доста добре се борят с казуса, само че дружно не работят. Бензоил пероксидът окислява ретинола и отхвърля резултата му.

Скраб за лице и почистваща четка

Скрабът самичък по себе си може да се оправи с ексфолирането, само че в случай че към него добавите действието на почистваща четка, може да се получат доста неприятни последствия под формата на хиперпигментация, пострадвания на кожата, раздразнения и възпаления. Ако имате акне, не правете това, в противоположен случай ще извършите неприятна услуга на кожата си.
НЕ използвайте тези козметични артикули през зимата
Козметиката, която използваме, нормално е съобразена с вида на нашата кожа. Знаете ли обаче, че кремовете, фондьотенът и даже парфюми...
Прочети повече
Хидрокси киселини и витамин С

Други киселини не би трябвало да се комбинират с аскорбинова киселина (витамин С). Те изцяло обезвреждат резултата му, лишават го от изсветляващи и антиоксидантни свойства. Сутрин серум с витамин С, а вечер артикули с киселини.

Парфюм и слънцезащитен крем

Ако желаете да предпазите кожата си от слънцето, изберете слънцезащитен крем. Факт е, че парфюмът може да обезврежда крема със SPF. Нивото на отбрана ще стане по-малко, може да се появят пигментни петна по шията и гърдите.

Бронзиращи и подхранващи кремове
Най-фаталните козметични неточности, които позволяваме в грижата за кожата си
Нанасяне на нощен крем директно преди лягане Вероятно съвсем всяка дама е привикнала да употребява нощен крем директно преди да...
Прочети повече
Ако желаете да овлажните кожата преди автобронзиране, не нанасяйте върху кожата кремове с минерални масла, парафин и вазелин. Факт е, че тези тежки съставки не разрешават на водата да се изпарява от кожата, предотвратяват равномерното систематизиране на автобронза и вследствие на това - петна, петна, несиметричен загар.

Матиращ декор дьо загар и кремав руж

Тези артикули съдържат разнообразни типове силикони, тъй че... ще отхвърлен. Гримът ще бъде несиметричен, а ружът сигурно ще загуби своята устойчивост и ще стартира да се търкаля. Ако нямате избор, изчакайте до момента в който декор дьо тенът се попие и едвам по-късно нанесете руж.

Пробиотиците и минералите със SPF

Минералите имат антибактериални свойства, тъй че пробиотиците няма да оказват помощ. Няма потребност да чакате продуктът да попие или да се изплакне, просто не ги използвайте в един ден.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР