Проверени от прокуратурата са биометричните данни на тримата души, обвинени

...
Проверени от прокуратурата са биометричните данни на тримата души, обвинени
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на трима руснаци за Гебрев, няма да се иска екстрадиране

Проверени от прокуратурата са биометричните данни на тримата души, упрекнати за опитите за ликвидиране посредством отравяне на Емилиян Гебрев, на неговия наследник Христо Гебрев и на Валентин Тахчиев. Причината са постъпили данни за употребени от тях други самоличности.
Вижте известието на на прокуратурата.

СГП е повдигнала задочни обвинявания на три лица – съветски жители, а точно: Сергей Викторович Павлов /SERGEY VIKTOROVICH PAVLOV/, Сергей Вячеславович Федотов /SERGEY VIACHESLAVOVICH FEDOTOV/ и Георги Горшков /GEORGI GORSHKOV/. След привличането им в качеството на обвинени, СГП е издала и Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвинените лица, както и молби за интернационално търсене за арест и следваща екстрадиция. Лицата са били оповестени и в Шенгенската осведомителна система и в МОКП-ИНТЕРПОЛ – с алена бюлетина.

С оглед в допълнение събраната информация в хода на следствието, че обвинените употребяват и самоличностите на лица с букви - надлежно за Павлов - С.В.Л., за Федотов -Д.В.С. и за Горшков - Е.А.Г., както и добитите нови биометрични данни на лицата, СГП е подхванала дейности за допълнение и актуализиране на издадените към този момент Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвинените лица, както и на молбите за интернационално търсене за арест и следваща екстрадиция. Предприети са и дейности за допълнение и актуализиране на към този момент подадената информация към ШИС /Шенгенската осведомителна система/ и МОКП-ИНТЕРПОЛ.

Искания до съветската страна за екстрадиция на посочените лица няма да бъдат изготвяни, заради съществуваща възбрана за изгонване на съветски жители в друга страна, произхождащо от Декларация на Руската Федерация по член 6 & 1 б. „ а “ от Европейската спогодба за екстрадиция, препращаща към член 61 ал.1 от Конституцията на Русия. Въпреки това СГП ще търси подпомагане за предаването на лицата посредством МОКП-ИНТЕРПОЛ, ако същите изоставен територията на Руската Федерация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР