Провелите се избори в Русия бяха с най-големи ограничения за

...
Провелите се избори в Русия бяха с най-големи ограничения за
Коментари Харесай

Дипломат за оценката на Запада и САЩ за изборите в Русия: Изключително важен знак, ако се стигне до този сценарий - крие риск!

Провелите се избори в Русия бяха с най-големи ограничавания за опозицията, до момента в който в предходните тя съществуваше в лицето на " Яблоко ", на Явлински, на Надеждин, на Гозман и даже на Борис Немцов, както и Навални, който се явяваше на избори за кмет на Москва.Изборите в Русия бяха рестриктивни за всички останали отзиви, те затвърждават решенията на ръководещите, което значи, че там има боязън. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Димитър Гърдев, посланик и някогашен ръководител на Комисията за външна политика.

Той означи, че извънредно значим знак ще бъде дали изборите в Русия ще бъдат приети от Западната общественост - Съединени американски щати и главните европейски страни: " Защото при вероятно признание се получава по този начин, че по Конституция държавното управление на Русия се назначава от президента и в случай че той е нелегитимно определен и целият Министерски съвет ще бъде нелегитимен. Оттам и невъзможността да се водят никакви договаряния и диалози. Обстановката ще стане друга - за това този въпрос е извънредно значим и ще бъде доста забавно каква ще бъде реакцията на главните страни в Европейски Съюз и Съединени американски щати ".

Димитър Гърдев акцентира, че в случай че се стигне до този сюжет, това крие риск и значи запечатването на Русия със Северна Корея с един безграничен брой запаси и доста по-голяма ескалация на дейностите на Руската федерация.

" Избирането на Владимир Путин за президент на Русия още веднъж се смята от западните страни за един конфронтационен курс, който е ориентиран против западните полезности ", добави дипломата и сподели, че настройката в съветското общество е обвързвана с войната в Украйна: " По принцип всеки един политик, който е започнал война, той не може да я приключи с мир. Предстоят доста съществени маневри и в политическата, и в дипломатическата сфера. 

Гърдев напомни, че още при започване на войната Путин е предизвестил, че при интервенция на НАТО всички проекти, заповеди и решения са написани. Путин също по този начин приведе стратегическите нуклеарни сили в цялостна бойна подготвеност: " Първият, който стартира да приказва за това беше Дмитрий Медведев, някогашният президент. Това, което ме обезпокои е, че това се поде от западните политически водачи. Затова виждаме реакцията на Съединени американски щати, която е извънредно сдържана, в това число и към предложенията на Макрон. България би трябвало да бъде доста деликатна като страна - да не се подвеждаме поради едни самоинициативи, тъй като най-важната страна в НАТО е Съединени американски щати. България би трябвало да се придържа към блоковото решение на НАТО, където са включени решенията декларирани от Съединени американски щати. Това, което следим след изказването на Макрон ясната позиция на Съединени американски щати, че те няма да вземат участие с войски на територията на Украйна.

Бившият ръководител на Комисията по външна политика означи, че всички ситуационни игри, които са играни с присъединяване на ИИ демонстрират, че не може да има местна и лимитирана нуклеарна война в Европа: " Тя постоянно прераства в световна ", съобщи дипломатът, само че добави, че всички осъзнават заплахата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР