Провел съм разговори с МВР, така че в рамките на

...
Провел съм разговори с МВР, така че в рамките на
Коментари Харесай

МВР ще следи за опашки по празниците. Глоби при нарушения и за магазини, и за потребители

Провел съм диалози с Министерство на вътрешните работи, тъй че в границите на опциите ще се оказва помощ при случаи на опашки в магазини. Прави се план-график, като се събира информация за всички магазини на комерсиалните вериги. Това съобщи икономическият министър Лъчезар Борисов.
Санкции ще има и за потребителите, които не съблюдават ограниченията – ще се включи и Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), те ще бъдат на терен, акцентира министърът.
Търговските вериги поеха ангажимент за компактно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Някои вериги са назначили повече защита, удължили са работното си време, добави Борисов.
 Костадин Ангелов: Локдаун до 31 януари с някои изключения Костадин Ангелов: Локдаун до 31 януари с някои изключения
Не сме удовлетворени от данните, като министър на опазването на здравето желая българските жители да бъдат не излекувани, а здрави, сподели министър...
Възможно е да има и бърза писта за имунизиране на работещи в магазини, сподели икономическият министър.
Националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев похвали обаче комерсиалните вериги като организация. Той прикани да се пазари и в ранни, и в късни часове на деня, тъй като в действителност имало 1-2 часа на пикови скупчвания. " Каквото и да вършим, в случай че хората не се пазят, няма да проработи ", предизвести Кунчев и изиска да няма и всеобщи събирания у дома – по 20 души.
Йордан Матеев, ръководител на Сдружението за съвременна търговия, изиска да има осведомителна акция какъв брой е значимо да се съблюдават ограничения.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР