Провеждането на референдум за уредени във вече приети и ратифицирани

...
Провеждането на референдум за уредени във вече приети и ратифицирани
Коментари Харесай

Радев към „Възраждане”: Референдум за въвеждането на еврото е невъзможен

Провеждането на референдум за уредени във към този момент признати и утвърдени интернационалните контракти въпроси е невероятно. Така президентът Румен Радев отговори на настояването на „ Възраждане ” за референдум за въвеждане на еврото у нас. Представители на партията, в това число водачът Костадин Костадинов, се отзоваха на поканата на президента за съвещания за сформиране на кабинет.
Прочетете още
" Консултациите са значими, тъй като рецесиите към този момент не са на прага на дома ни, а са вътре – обществена, икономическа, война, нараснал миграционен напън. Затова ни е належащо държавно управление, което да вземе решения с дълготраен небосвод и да има поддръжка от стабилно парламентарно болшинство. Успоредно с това пред Народното събрание стоят и неотложни законотворчески действия – приемането на бюджета, законите по Плана за възобновяване и резистентност и попълването на управленията на органите с изминал мандат ", съобщи президентът Румен Радев.

Председателят на " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи, че от партията са подготвени за диалози с всички политически сили, които отговорят с схващане на позициите на партията.

От " Възраждане " са подготвени да водят диалози и с ГЕРБ-СДС по първия мандат, само че ще отстояват правилата си и настояването за референдум за участието в еврозоната, а първата политическа мощ в Народното събрание към този момент е отказала среща по този въпрос, съобщи Костадинов.

" Имаме воля и подготвен състав на кабинет. Ако се стигне до трети мандат, сме подготвени да го предложим, в случай че го предоставите на нас, несъмнено ", съобщи Костадинов.

Президентът попита " Възраждане " дали считат, че референдум за еврото би бил е законен, в случай, че към този момент сме поели ангажимент за присъединението ни към еврозоната.

" Въпросът ще е за запазването на българския лев до достигането на 90% от средноевропейските приходи. Така ние не слагаме под въпрос приемането на еврото, към този момент, а времето, когато това да се направи. В самия Договор от Маастрихт е записано, че еврото би трябвало да се одобри тогава, когато стопанските системи са почти на едно равнище, тъй като еврото е отрова за слабите стопански системи ", сподели Костадинов.

Президентът Румен Радев прикани " Възраждане " по-скоро да наблюдават по какъв начин страната ни извършва Плана за приемане на еврото и Маастрихтските критерии, тъй като сега те не се извършват.

" Виждам това като съществена задача и на Народното събрание, и на държавното управление, и на политическите сили - да се работи по най-хубавия метод за постигането на по-добри стопански параметри ", сподели Радев.

Според изчисленията на " Възраждане " при настоящия ритъм на развиване на стопанската система, България би достигнала средноевропейските приходи след 20 години.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР